1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Goelai Oedang. (Garnalen in pittige saus)

Goelai Oedang. (Garnalen in pittige saus)

Door: jhcv

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-03-2019

Ingrediënten 4 personen


3 eetl. olie,
1 eetl. gula djawa,
2 uien,
zout,
4 teentjes knoflook,
250 gr. grote garnalen,
1 theel. trassi,
geraspte schil van ½ citroen,
4 grote rode lomboks,
3 tomaten,
2 theel. ketumbar,
2 eetl. asem,
1 theel. djintan,
3 salamblaadjes,
1 theel. laos,
¼ blok santen.


Goelai Oedang. (Garnalen in pittige saus)
Goelai Oedang. (Garnalen in pittige saus)

.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Pel en schil de uien en knoflook en snijd ze fijn.
2. Was de lomboks en hak ze fijn.
3. Pel de garnalen.
4. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
5. Verhit de olie in een pan en fruit hierin voortdurend omscheppend de uien, het knoflook, de trassi, de lomboks, de ketumbar, de djintan, de laos, de gula djawa en wat zout circa 3 min.
6. Voeg de garnalen, de citroenrasp en de tomaten toe.
7. Roerbak alles circa 5 min.
8. Schenk ½ l. water in de pan.
9. Voeg de asem, de salam en de santen toe.
10. Breng het geheel aan de kook, temper de hittebron en laat het mengsel circa 10 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken en binden.
11. Verwijder de salam.

Tags,

Bron

Tante Lenny



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top