1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Vleespastei uit Newhalen (Alaska)

Vleespastei uit Newhalen (Alaska)

Door: marcdepester

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-03-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg hertenvlees of rundvlees, in blokjes gesneden
30 g bloem
peper
zout
3 eetlepels olie
150 g fijngesneden ui
150 g wortelen, in rondjes van 0,5 cm gesneden
1/4 theelepel tijm
3,5 dl runderbouillon
2 eetlepels worcestershiresaus
1 pakje bladerdeeg
1 losgeklopt ei


Vleespastei uit Newhalen (Alaska)
Vleespastei uit Newhalen  (Alaska)

Super lekker wildgerecht uit het verre Alaska , dat ook bereid kan worden met rundsvlees

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe de bloem met wat zout in een plastic zak. Voeg de stukken vlees toe en schud alles goed door elkaar. Haal de stukken vlees er weer uit.
-Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Bruin er het vlees in (in twee keer). Als al het vlees bruin is, doet u het terug in de pan.
-Voeg dan de uien toe, de wortelen, de tijm, bouillon en worcestershiresaus. Bijkruiden met wat peper, aan de kook brengen, een deksel op de pan doen en 1,5 uur laten sudderen.
-Het mengsel vervolgens in een ovenschaal storten en bedekken met bladerdeeg. De randen bijknippen en het deeg op verscheidene plaatsen inprikken, zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijken met losgeklopt ei.
25 minuten in een oven van 175°C zetten €" de korst moet goudbruin zijn.

Tags

Bron

Gordon R. Nelson: Smokehouse Bear, More Alaskan Recipes and Stories, Alaska Northwest Publishing Co., Anchorage AK 1982 €" Vertaling Wereldsmaken Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top