1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Konijn op Brouwerswijze (Lapin du Brasseur)

Konijn op Brouwerswijze (Lapin du Brasseur)

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-03-2019

Ingrediënten 4 personen


200 g krenten
50 ml jenever
2 1/2 dl Lambiek bier
1 panklaar konijn (ca. 2 kg)
250 g gerookt spek
50 g reuzel
20 pareluitjes
zout en zwarte peper
1 teentje knoflook
1 bouquet garni
1 eetlepel bloem
1 eetlepel bruine rietsuiker


Konijn op Brouwerswijze (Lapin du Brasseur)
Konijn op Brouwerswijze (Lapin du Brasseur)

Konijn met spekjes, jenever, bier en krenten. In de voorbeeldfoto, een variante, zitten er ook nog een paar pruimen bij en worden gewone uien gebruikt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Laat de krenten in de jenever en een scheutje Lambiekbier weken.
-Verdeel het konijn in stukken van gelijke grootte.(of laat de poelier dit doen)
-Snijd het spek in blokjes en bak die aan in de reuzel in een gietijzeren pan. Haal het spek uit de pan.
-Fruit de uitjes in het vet en haal ze uit de pan.
-Braad het konijn aan alle zijden aan en giet het vet af. Bestrooi het vlees met zout en peper.
-Snipper het knoflook en voeg het met het bouquet garni aan het vlees toe; bestuif het geheel met bloem.
-Doe de krenten met de marinade en de suiker bij het vlees.
-Giet de rest van het bier erbij en voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat. Roer even om het braadvocht van de bodem los te maken. Breng het gerecht aan de kook.
-Voeg de uien en het spek toe en laat het geheel 30 minuten sudderen. Is de saus nog erg dun, haal dan het vlees, de uien en het spek uit de pan en laat de saus inkoken.
-Rangschik de stukken konijn op een voorverwarmde schaal en giet de warme saus erover.

-Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Tags

Bron

Wereldsmaken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top