Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 18-03-2019
  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

  • Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

    Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

Je ziet zo vaak gehaktbrood voorbij komen maar ik wilde er een lekker Surinaams getint smaakje aan geven. Ik vond het heerlijk. Als je een wat vettere gehakt wil, kun je de rundergehakt vervangen voor half om half. 

Gemaakt in een 3,5 kiter Russel & Hobbs slowcooker.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kilo rundergehakt (op kamertemperatuur)
2 grote uien (heel klein gesnipperd)
5 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel trassi pasta
2 theelepels Surinaamse sambal (met Madame Jeanette)
½ eetlepel Chines 5-spice kruiden (Jonnie Boer)
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels Greensweet Stevia Brown (of bruine basterdsuiker)
4 eetlepel panko (of paneermeel)
1 ei (losgeklopt)
3 kleine maggi blokjes (verkruimeld)
1 pot Faja Lobi Satésaus Trafasi (om het gehakt in te smeren)
flinke scheut (knoflook-chili) olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de ui en knoflook in de (knoflook-chili) olie, voeg de tomatenpuree en de trassi toe en roerbak even goed door elkaar.

Voeg dan de ketjap manis, sojasaus, 5-spice kruiden, Greensweet Stevia Brown, gembersiroop en de sambal toe. Laat een minuut of 5 pruttelen, er ontstaat dan een wat compactere massa. Laat dit afkoelen (ik spreid het uit op een bord zodat het sneller af koelt).

Meng het gehakt met de panko, het ei en de verkruimelde maggiblokjes, voeg de afgekoelde boemboe toe en meng goed door elkaar.

Maak er een broodvorm van en druk het gehakt rondom stevig aan.

Leg een klein rekje onderin de slowcooker en doe er folie overheen.

Leg het gehaktbrood voorzichtig op het rekje en smeer de bovenkant in met de Faja Lobi satésaus.

Zet de slowcooker 4,5 uur op low.

Na 2 uur het deksel openen en nogmaals de bovenkant insmeren met Faja Lobi satésaus en na 4 uur nog een keer de bovenkant goed insmeren met de satésaus, dan het gehaktbrood heel voorzichtig! omdraaien en de andere kant goed insmeren met een dikke laag Faja Lobi Satésaus. (De pot Faja Lobi is dan op).

Deksel er weer op en nog het laatste half uur op low laten staan (in totaal dus 4,5 uur).

Eet smakelijk!

Serveertip

Lekker met wat patatjes en ik had er Pittige Reuzenbonen (eigen recept, ook te vinden hier op Smulweb bij mijn recepten) bij gemaakt. Ik had het lekker voor twee dagen dus de volgende dag lekker op brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten