1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)

Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2019

Ingrediënten 6 personen


- 750 gram kipfilet
- 2 el sojasaus
- 1 tl piri piri pasta (eventueel te vervangen door piri piri kruiden, olie of sambal)
- 750 gram zoete aardappel
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram tomaten
- 2 (rode) uien
- 2 laurierblaadjes
- 200 gram Chorizoworst (vers of gedroogd)
- handvol olijven
- peper en zout naar smaak



Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)

Een heerlijke ovenschotel in Portugese stijl voor mensen die eens iets anders willen dan de eeuwige ovenschotels met kaas en room.
Ik heb in dit gerecht gebruik gemaakt van zoete aardappel omdat deze veelvuldig gebruik wordt in de Portugese keuken en omdat dit bovendien een hele gezonde vervanger is voor de 'gewone' aardappel.
De Piri-piri-pasta, die heel erg eenvoudig is om zelf te maken, kan ook vervangen worden door piri piri kruiden, olie of gewoon door wat sambal.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snij de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom. Voeg de sojasaus en de piri piri pasta toe, meng het goed door elkaar en laat het even intrekken.
- Schil de aardappelen en snij ze in niet te grote stukken, zet ze met kokend water op en breng ze aan de kook. Als het goed kookt haal je ze van het vuur, giet ze af en laat ze in een vergiet uitlekken.
- Doe olie in een grote Braadpan of wok en fruit hierin de fijngesneden ui, tomaat en knoflook gedurende 5 minuten. Voeg ook de laurierblaadjes en eventueel wat peper en zout toe.
- Voeg de kipstukjes en de in schijfjes gesneden Chorizo toe en bak het nog eens 10 minuten tot de kip gaar is.
- Doe de aardappelen in een ovenschaal en doe het vlees, groentemengsel eroverheen.
- Garneer met de olijven.
- Zet de schaal ongeveer 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Serveertip

Serveer er een frisse salade bij.
Bom apetite!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top