Tataki van rund met ponzu dressing
- Japans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een prachtig bord Japans lekkers.
Ingrediënten 4 personen
300 g rundvlees (bavette)3 lente-uien
3 radijzen (in dunne plakjes)
1 wortel (in dunne reepjes)
munt (enkele takjes)
koriander (enkele takjes)
1 el sesamzaadjes (geroosterd)
zonnebloemolie
peper en zout
Voor de tatakimarinade :
80 ml sojasaus
5 cm gember
3 el ahornsiroop
4 el rijstazijn
3 el olijfolie
Voor de ponzudressing :
4 el sojasaus
8 el ponzu ( kant en klaar te koop )
1 el geraspte gember
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 334,51 kcal |
Koolhydraten | 24,97 g |
Eiwitten | 23,71 g |
Vetten | 13,01 g |
Bereidingswijze
1 Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet opzij.
Meng alle ingrediënten voor de tatakimarinade en laat op een zacht vuur warm worden.
2 Haal het vlees uit de koelkast. Dep het droog en besprenkel met zonnebloemolie. Kruid met peper en zout.
3 Schroei het vlees langs alle kanten dicht. Haal het uit de pan en leg het in de warme marinade.
Laat 30 minuten marineren. Draai het vlees een paar keer om in de marinade.
4 Snij het vlees in plakken van 0,5 cm dik en verdeel over de borden.
Werk af met de sesamzaadjes, de groenten, munt en koriander.
Geef er de ponzudressing bij.
Bron
libelle