Tataki van rund met ponzu dressing

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2019
  • Tataki van rund met ponzu dressing

    Tataki van rund met ponzu dressing

    Tataki van rund met ponzu dressing

  • Tataki van rund met ponzu dressing

    Tataki van rund met ponzu dressing

    Tataki van rund met ponzu dressing

Een prachtig bord Japans lekkers.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g rundvlees (bavette)
3 lente-uien
3 radijzen (in dunne plakjes)
1 wortel (in dunne reepjes)
munt (enkele takjes)
koriander (enkele takjes)
1 el sesamzaadjes (geroosterd)
zonnebloemolie
peper en zout

Voor de tatakimarinade :
80 ml sojasaus
5 cm gember
3 el ahornsiroop
4 el rijstazijn
3 el olijfolie

Voor de ponzudressing :
4 el sojasaus
8 el ponzu ( kant en klaar te koop )
1 el geraspte gember
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 334,51 kcal
Koolhydraten 24,97 g
Eiwitten 23,71 g
Vetten 13,01 g

Bereidingswijze

1 Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet opzij.
Meng alle ingrediënten voor de tatakimarinade en laat op een zacht vuur warm worden.
2 Haal het vlees uit de koelkast. Dep het droog en besprenkel met zonnebloemolie. Kruid met peper en zout.
3 Schroei het vlees langs alle kanten dicht. Haal het uit de pan en leg het in de warme marinade.
Laat 30 minuten marineren. Draai het vlees een paar keer om in de marinade.
4 Snij het vlees in plakken van 0,5 cm dik en verdeel over de borden.
Werk af met de sesamzaadjes, de groenten, munt en koriander.
Geef er de ponzudressing bij.

Bron

libelle

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten