1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Tataki van rund met ponzu dressing

Tataki van rund met ponzu dressing

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2019

Ingrediënten 4 personen


300 g rundvlees (bavette)
3 lente-uien
3 radijzen (in dunne plakjes)
1 wortel (in dunne reepjes)
munt (enkele takjes)
koriander (enkele takjes)
1 el sesamzaadjes (geroosterd)
zonnebloemolie
peper en zout

Voor de tatakimarinade :
80 ml sojasaus
5 cm gember
3 el ahornsiroop
4 el rijstazijn
3 el olijfolie

Voor de ponzudressing :
4 el sojasaus
8 el ponzu ( kant en klaar te koop )
1 el geraspte gember



Tataki van rund met ponzu dressing
Tataki van rund met ponzu dressing
Tataki van rund met ponzu dressing
Tataki van rund met ponzu dressing

Een prachtig bord Japans lekkers.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Meng alle ingrediƫnten voor de dressing en zet opzij.
Meng alle ingrediƫnten voor de tatakimarinade en laat op een zacht vuur warm worden.
2 Haal het vlees uit de koelkast. Dep het droog en besprenkel met zonnebloemolie. Kruid met peper en zout.
3 Schroei het vlees langs alle kanten dicht. Haal het uit de pan en leg het in de warme marinade.
Laat 30 minuten marineren. Draai het vlees een paar keer om in de marinade.
4 Snij het vlees in plakken van 0,5 cm dik en verdeel over de borden.
Werk af met de sesamzaadjes, de groenten, munt en koriander.
Geef er de ponzudressing bij.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top