1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Poolse keuken
  5. Poolse koolrolletjes of in het Pools : Golabki genoemd

Poolse koolrolletjes of in het Pools : Golabki genoemd

  • Pools, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-03-2019

Ingrediënten 4 personen


1 witte kool (of 2 groene kolen)
180 g rijst
300 g kalfsgehakt (of rundergehakt)300 g
1 ui
4 el peterselie (gehakt)
1 ei
60 g boter
peper en zout

Voor de saus :
800 g tomatenblokjes (blik)
1 teentje knoflook (geperst)
1 tl verse tijm (of 1/2 tl droge tijm)
2 el tomatenpuree
140 ml kippenbouillon
suikermespuntje
30 g bloem
30 g boter
peper en zout



Poolse koolrolletjes of in het Pools : Golabki genoemd
Poolse koolrolletjes of in het Pools : Golabki genoemd

Super lekkere Poolse koolrolletjes in een heerlijke saus waar we rijst bij serveren 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Maak de kolen schoon. Kook ze in hun geheel gaar in gezouten water: voor de witte kool duurt dat 25 minuten, voor de groene kool 15 minuten. Haal de kool uit het water en laat uitlekken en afkoelen.
2 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af en laat goed uitlekken.
3 Pel en snipper de ui. Smelt de boter en bak daarin de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Haal van het vuur, voeg de rijst en het ei toe en kruid met peper en zout. Zet de vulling apart.
4 Maak de koolbladeren los en snij de nerven eruit. Spreid de bladeren en verdeel de vulling over de bladeren. Maak rolletjes door de bladeren over de vulling naar binnen te vouwen. Rol van de dikke naar de dunne kant.
5 Verwarm de oven voor op 190°C. Leg alle rolletjes in een grote ovenschaal. Je mag ze gerust op elkaar stapelen. Voeg wat water toe tot de rolletjes half onder- staan, dek goed af met aluminiumfolie en gaar 30 minuten in de oven.
6 Maak de saus. Smelt de boter in een diepe sauspan. Roer de bloem erdoor tot je een koekjesgeur ruikt. Voeg nu de koude bouillon en de rest van de ingrediënten toe. Roer met een lepel de tomaten fijn. Dek gedeeltelijk af en laat 20 minuten doorkoken.
7 Zodra het water in de ovenschaal tot 1⁄4 verdampt is, giet je de saus over de koolrolletjes. Laat nog 20 minuten verder garen in de oven, nu zonder folie. Strooi de peterselie erover en serveer.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top