1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaanse amuse: vlag in eenglaasje

Italiaanse amuse: vlag in eenglaasje

Door: inlihaka

  • Italiaans, Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-03-2019

Ingrediënten 4 personen


15 gr verse basilicum + nog wat kleine blaadjes voor de garnering
1 teentje knoflook
25 gram pijnboompitten
25 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 bakje hüttenkäse (200 gram)
4 pomodori tomaten
1 sjalotje
olijfolie extra vergine
olijfolie om in te bakken
versgemalen zwarte peper
zeezout


Verder heb je nodig


Extra nodig: 4 glaasje doorsnede maximaal 6 cm

Italiaanse amuse: vlag in eenglaasje
Italiaanse amuse: vlag in eenglaasje

Amuse van Inge

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pesto

Doe de basilicum, knoflook, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas in de keukenmachine en maal dit fijn.
Voeg daarna al roerend circa 4 eetlepels olijfolie extra vergine toe.
Breng op smaak met zout en peper.

Hüttenkäse

Breng de Hüttenkäse op smaak met zout, peper en een klein beetje olijfolie extra virgine.

Pomodori saus

Breng een pan water aan de kook. Kruis de tomaten aan de onderkant in. Dompel onder in het kokend heet water. Spoel ze vervolgens af met koud water. Dit is om ervoor te zorgen dat ze niet doorgaren en de schil nog makkelijker loslaat. Vervolgens ontvel je de tomaten. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snipper het sjalotje fijn. Verhit wat olie in een pan en bak hierin zachtjes de sjalot. Voeg daarna de blokjes tomaat toe en laat het geheel circa 10 minuten zachtjes bakken totdat de tomaat mooi zacht is geworden.
Breng op smaak (indien nodig) met een beetje zout. Laat de saus afkoelen.

Amuse glaasjes vullen

Tags, , ,

Bron

Lekkeretenmetlinda



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top