Thaise komkommersalade bij de ((BBQ ))

  • Thais, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-03-2019
  • Thaise komkommersalade bij de ((BBQ ))

    Thaise komkommersalade bij de ((BBQ ))

    Thaise komkommersalade bij de ((BBQ ))

Het BBQ- seizoen is nog ver te zoeken , maar dat het gaat komen is zeker en dan is deze Thaise komkommersalade met gemalen pinda's een lekker en licht pittig bijgerecht. Makkelijk en snel gemaakt en smakelijk bij zowel vis als bij vlees. Trouwens waarom zouden we op de BBQ wachten??????

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 komkommers
1 rode ui gesnipperd
1 rode peper in ringetjes
15 gr verse koriander ( of peterselie) fijn gesneden.
3 el azijn
1 el suiker
2 el chilisaus
1 el Thaise vissaus
zonnebloemolie
2 teen knoflook in plakjes
100 gr ongezouten pinda's
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank en mes, vijzel , lepel

Bereidingswijze

Snijd de komkommers in de lengte doormidden, schraap de zaadlijsten eruit met behulp van een lepel. Snij de komkommer helften in stukjes.
Meng de komkommerstukjes met de rode ui, rode peper en koriander( blad peterselie) , en kruid met zout.
Meng de azijn, suiker, chilisaus, 1 eetlepel olie, vissaus en limoensap, roer goed totdat de suiker is opgelost, en meng door de salade.
Rooster de pinda's in een drup olie, en vermaal ze in de vijzel.
Frituur de knoflook in een laagje olie totdat het begint te kleuren, en laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de salade pas vlak voor het serveren met de pinda's en knoflook

Bron

Een BBQ site. eigen tekst

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten