1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thaise komkommersalade bij de ((BBQ ))

Thaise komkommersalade bij de ((BBQ ))

  • Thais, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-03-2019

Ingrediënten 6 personen


3 komkommers
1 rode ui gesnipperd
1 rode peper in ringetjes
15 gr verse koriander ( of peterselie) fijn gesneden.
3 el azijn
1 el suiker
2 el chilisaus
1 el Thaise vissaus
zonnebloemolie
2 teen knoflook in plakjes
100 gr ongezouten pinda's


Verder heb je nodig


Snijplank en mes, vijzel , lepel


Thaise komkommersalade bij de ((BBQ ))
Thaise komkommersalade bij de ((BBQ ))

Het BBQ- seizoen is nog ver te zoeken , maar dat het gaat komen is zeker en dan is deze Thaise komkommersalade met gemalen pinda's een lekker en licht pittig bijgerecht. Makkelijk en snel gemaakt en smakelijk bij zowel vis als bij vlees. Trouwens waarom zouden we op de BBQ wachten??????

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de komkommers in de lengte doormidden, schraap de zaadlijsten eruit met behulp van een lepel. Snij de komkommer helften in stukjes.
Meng de komkommerstukjes met de rode ui, rode peper en koriander( blad peterselie) , en kruid met zout.
Meng de azijn, suiker, chilisaus, 1 eetlepel olie, vissaus en limoensap, roer goed totdat de suiker is opgelost, en meng door de salade.
Rooster de pinda's in een drup olie, en vermaal ze in de vijzel.
Frituur de knoflook in een laagje olie totdat het begint te kleuren, en laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de salade pas vlak voor het serveren met de pinda's en knoflook

Bron

Een BBQ site. eigen tekst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top