Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Broccoli
  6. Rijst met speklap en broccoli

Rijst met speklap en broccoli

Door: Mar90

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2019

Ingrediënten 2 personen


*Speklappen
*Broccoli
Zilvervliesrijst
*Bouillontabletje (in stukjes)
Peper
Gemberpoeder
*Ketjap manis
*Ketjap asin
*Mespuntje trassi (garnalenpasta)


Verder heb je nodig



Tags


Dit gerecht is goed te gebruiken in de eliminatiefase als je niet teveel broccoli neemt.
Het is natuurlijk ook een lekkere manier om de broccoli te introduceren.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de speklappen in stukjes.
Voeg bouillontabletje, peper, gemberpoeder, ketjap manis, ketjap asin en trassi toe aan de stukjes speklap.
Zorg dat de speklapjes goed gaar zijn.
Kook de broccoli en zilvervliesrijst apart.
Roer de speklappen, broccoli en rijst door elkaar.

Tags

Serveertip

*Speklap (volgens de app van de Monash university)
Neem de naturelvariant, maar check voor de zekerheid de ingrediënten.
In de gekruide zitten waarschijnlijk fodmap's.

*Broccoli (volgens de app van de Monash university)
Kopjes: Gemiddelde hoeveelheid fructose vanaf 240 gram en hoge hoeveelheid fructose vanaf 270 gram.
Steeltjes: Gemiddelde hoeveelheid fructose vanaf 50 gram. Hoge hoeveelheid fructose vanaf 75 gram.
Kop en steel: Gemiddelde hoeveelheid fructanen vanaf 270 gram. Hoge hoeveelheid fructanen vanaf 350 gram.

*Bouillonblokje(s)
Kijk op de app €Fodmap Food Guide' welke bouillonblokjes zijn toegestaan.

*Ketjap
Kijk op de app €Fodmap Food Guide' welke ketjap is toegestaan.

*Mespuntje trassi (garnalenpasta)
Controleer de ingrediënten.

Bron

Trudy Bosveld via Facebookpagina 'Fodmaprecepten'



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mar90
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top