1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Custard uit de magnetron

Custard uit de magnetron

  • Engels, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-03-2019

Ingrediënten 1 personen


- twee eetlepels custardpoeder (bijv. dr oetker)
- een kop melk
- 1/2 eetlepels suiker (kies 2 als je erg zoete custard houd)


Verder heb je nodig


- een niet al te grote kom of mok
- een bord
- een magnetron


Ik zag laatst custardpoeder in mijn kast staan, en ik dacht kan je dat ook niet gewoon uit de magnetron maken? Toen ben ik dat gaan uitproberen en het pakte heel goed uit! Dus hier het recept, veel succes met het maken!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Je begint door de melk suiker en custardpoeder in een mok/kom te doen, en dat goed door te roeren.
2. Daarna zet je een bord op de mok, en zet je het voor 30 seconden in de magnetron. Als het goed is is het dan een soort van vla geworden. Als het nog vloeibaar is doe het dan nog eens 30 seconden in de magnetron.

Veel succes met maken!

Serveertip

Ik zelf maak het vaak met nog een theelepel kaneel erdoor. Als je die versie wilt maken roer dan een theelepel kaneel door het mengsel bij stap 1.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lyra220


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lyra220
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top