Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Wilofschotel à la Marijke

Wilofschotel à la Marijke

Door: Mar90

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2019

Ingrediënten 3 personen


4 stronken witlof (ongeveer 500 gram)
500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
20 gram maïzena
20 gram boter
350 ml lactosevrije melk
*200 gram camembert of brie of kaas naar keuze
Half bosje groen van lente-ui
Peper
Zout
Olijf- of zonnebloemolie


Verder heb je nodig




Een heerlijke vegetarische witlofschotel van Marijke.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de witlof in een klein laagje water in ongeveer 10-15 min. gaar en laat daarna uitlekken in een vergiet.
Verwijder voorzichtig met een kaasschaaf of scherp mes de schil van de kaas/brie/camembert en snijdt de kaas in kleine blokjes. (de schil smelt niet in de oven).
Smelt de boter in een steelpan met anti-aanbaklaag en voeg de maïzena toe.
Roer even flink door.
Voeg daarna een klein beetje koude melk toe en roer goed door om klontjes te voorkomen.
Voeg dan de rest van de melk toe en breng al roerend aan de kook.
Als de saus klaar is kan de kaas er in gedeelten bij tot alle kaas gesmolten is.
Hak wat groen van de lente-ui zo fijn mogelijk en roer dit ook door de kaassaus.
Breng op smaak met flink wat versgemalen peper en evt. zout.
Verdeel de aardappelschijfjes in een ingevette Ovenschaal.
Snijd de witlof in de lengte doormidden en leg deze bovenop de aardappelschijfjes.
Verdeel de kaassaus over de schotel en bak deze ongeveer 20 min. of tot de bovenkant licht verkleurd.

Tags,

Serveertip

*Camembert (volgens de app van de Monash university)
Bevat alleen sporen van Fodmap's.

*Brie (volgens de app van de Monash university)
Bevat alleen sporen van Fodmap's.

*Kaas (volgens de app van de Monash university)
Harde kaas kan gegeten worden. 0 koolhydraten betekend geen lactose.

Bron

Https://www.facebook.com/MarijkesFODMaPrecepten/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mar90
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top