1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Citroen meringuetaart

Citroen meringuetaart

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2019

Ingrediënten 10 personen


150 gram boter, gesmolten
300 gram biscuits, fijngemalen
4 eieren, gesplitst
1 blikje gecondenseerde melk
3 citroenen, rasp en sap
100 gram suiker


Verder heb je nodig


Springvorm van 28 cm Ø, ingevet en bekleed met bakpapier
Oven

Citroen meringuetaart
Citroen meringuetaart
Citroen meringuetaart
Citroen meringuetaart

/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de boter met de biscuits en een snufje (zee)zout.
Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
Zet de bodem in de koelkast en maak intussen de citroenvulling.
Klop de eierdooiers en gecondenseerde melk met een staafmixer luchtig.
Voeg citroenrasp en -sap toe aan het mengesl en roer goed door.
Verwarm de oven op 180ºC.
Schenk het citroenmengsel op de bodem en bak circa 15 minuten in de oven totdat de vulling stevig is.
Laat de taart afkoelen en zest daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
Klop intussen de eiwitten stevig. Voeg steeds beetje bij beetje de suiker toe totdat er glanzende, stevige pieken ontstaan.
Spatel de geklopte eiwitten over de taart en brand met een creme brulee-brander de puntjes van de eitwit goudbruin en zet de taart nog 2-3 minuten onder de ovengrill.

Bron

Emte



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top