1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Bakkeljauw
  5. Casave Balletjes Met Bakkeljauw

Casave Balletjes Met Bakkeljauw

Door: schatje

  • Surinaams, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kg gare cassave
500 gr bakkeljauw
1 madam janet (peper) zonder zaadjes
nootmuskaat,zout en paneermeel
0,5 ltr olie
1 ui
1 el tomatenpuree
1,5 dl melk
zwarte peper
3 eieren
50 gr boter



Cocktailhapje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bakkeljauw schoonwassen en 2 keer opkoken
dit net als soepvlees een aantal uren laten trekken en een paar keer het water verversen
dit heet ontzouten

Bereidingswijze

Vellen en graten van de vis verwijderen
en de vis heel klein snijden.
Cassave schillen en gaar koken.
Hiervan puree maken.
Ui en peper snipperen en samen bruin bakken in de boter.
de tomatenpuree en de vis meebakken en vermengen met de cassave puree.
Op smaak maken met nootmuskaat en zwarte peper.
Hiervan balletjes vormen.
de eieren loskloppen em 3 el water.
Balletjes hierdoor halen.
daarna door het paneermeel wentelen
De olie verhitten en de balletjes (bij gedeelten) hierin bruin bakken.
laten uitlekken en warm serveren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schatje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top