Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Calderade, ovenschotel met vis, wijn en tomaat

Calderade, ovenschotel met vis, wijn en tomaat

Door: marcdepester

  • Portugees, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2019

Ingrediënten 4 personen


Pomodorikruiden
500 gr vis
2 uien
2 dl witte wijn
pillipilli
1 teentje look
tijm
laurier
olijfolie
4 tomaten
5 aardappelen


Calderade, ovenschotel met vis, wijn en tomaat
Calderade, ovenschotel met vis, wijn en tomaat

Portugese oven-visschotel die prima smaakt ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de aardappelen, de tomaten en de uien in schijven.
-Doe een bodempje olijfolie in een ovenschotel en leg er eerst een laagje aardappelen in, vervolgens een laagje tomaten en leg ten slotte de uien en de vis erin in verschillende lagen.
-Kruid goed met de PH Pomodorikruiden en de look.
-Herhaal dit met verschillende lagen tot de schotel vol is.
-Giet er vervolgens de witte wijn en olijfolie overheen tot de volledige schotel ondergedompeld is, en kruid af met laurier en tijm.
-Zet dit 35 à 40 minuten in een oven van 180°C.

Tags

Bron

VTM - Piet Huysentruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top