Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Sinaasappeltaart met vanilleroom

Sinaasappeltaart met vanilleroom

Door: ikkes

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-03-2019

Ingrediënten 8 personen


400 gram suiker
1 stuks vanillestokje, opengesneden, merg eruit
2 stuks sinaasappels , geschild, in dunne plakken
150 gram amandelschaafsel
4 stuks eieren
4 zakjes vanillesuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram boter , gesmolten
250 ml creme fraiche


Verder heb je nodig


Springvorm (22 cm ø)
Oven

Tags

Sinaasappeltaart met vanilleroom
Sinaasappeltaart met vanilleroom

/

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vet de springvorm in.
Verwarm de oven voor op 170ºC.
Breng 200 gram suiker met 125 ml water aan de kook.
Voeg het vanillemerg, -stokje en de sinaasappelplakken toe aan het suikermengsel en kook zachtjes in circa 10 minuten tot een siroop.
Maal 125 gram amandelschaafsel fijn en houd de rest apart.
Klop de eieren met de rest van de suiker en 2 zakjes vanillesuiker luchtig en spatel het bakmeel, de boter en de fijngemalen amandelen erdoor.
Verwijder het vanillestokje uit de siroop.
Verdeel de sinaasappelplakken met de siroop dakpansgewijs in een cirkel over de taartbodem.
Schep het beslag erop en bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart circa 10 minuten afkoelen.
Rooster intussen de rest van de amandelen goudbruin in een droge, hete Koekenpan.
Snijd de deegranden los en keer de taart op een schaal.
Bestrooi met de geroosterde amandelen en eventueel wat sinaasappelrasp.
Klop de crème fraîche los met de rest van de vanillesuiker en serveer bij de taart.

Tags

Serveertip

Vervang 50 ml water in de siroop door sinaasappellikeur.

Bron

Emte



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top