1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zelfgemaakte puddingbroodjes

Zelfgemaakte puddingbroodjes

  • Nederlands, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-03-2019

Ingrediënten 6 personen


1 zak witte puntjes
50 gram custardpoeder
1 stuks ei
50 gram kristalsuiker
1 stuks vanillestokje
500 ml volle melk
poedersuiker


Zelfgemaakte puddingbroodjes
Zelfgemaakte puddingbroodjes

/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de custardpoeder, het ei, de helft van de kristalsuiker en het merg van het vanillestokje in een kom.
Klop het mengsel met een garde totdat er geen klontjes meer inzitten
Verhit de melk en de rest van de suiker in een steelpannetje.
Verwarm totdat de suiker gesmolten is
Schenk de helft van het warme melkmengsel bij het koude eimengsel in de kom.
Klop het geheel goed door en schenk al kloppend weer terug in het steelpannetje
Roer goed door en laat het mengsel op middelhoog vuur indikken
Schenk het dikgeworden mengel in een schaaltje en dek af met plasticfolie.
Zet in de koelkast en laat het verder afkoelen
Snijd de witte puntjes aan de bovenkant in.
Doe het custardmengsel in een spuitzak en spuit het in de broodjes.
Strooi wat poedersuiker over de broodjes om het af te maken

Bron

Emte



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top