1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gember-cheesecake met limoen

Gember-cheesecake met limoen

Door: ikkes

  • Nederlands, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-03-2019

Ingrediënten 12 personen


150 gram tarwebiscuits
1 theel. gemberpoeder (djahé)
80 gram gesmolten boter
350 gram mascarpone
400 gram roomkaas naturel
2 eetl. verse gember, geraspt
300 gram witte chocolade, in stukjes
1 eetl. stemgember, fijngehakt
1 stuks limoen, geraspt


Tags

Gember-cheesecake met limoen
Gember-cheesecake met limoen

/

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verkruimel de koekjes en meng ze met de gemberpoeder en gesmolten boter.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het koekjesmengsel dun over de bodem.
Druk goed aan en zet de vorm in de diepvries.
Maak intussen de vulling en meng de mascarpone met de roomkaas en gember.
Smelt de chocolade au bain-marie en roer door het mascarponemengsel.
Verdeel de vulling over de taartbodem en bestrooi de taart met limoenrasp en stemgember.
Laat de cheesecake minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.
Snijd voor het serveren in blokjes.

Tags

Serveertip

Wijntip:
Met Neirano Asti Spumante leg je extra nadruk op de fruitige tonen van deze taart.
Heerlijk fris, lichtzoet en zacht mousserend.

Bron

Emte



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top