Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paastaart

Paastaart

Door: ikkes

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-03-2019

Ingrediënten 6 personen


0.5 pak digestive biscuits
50 gram gesmolten boter
6 blaadjes gelatine
0.5 stuks citroen, uitgeperst
250 gram mascarpone
250 gram Griekse yoghurt
100 gram crèmehoning
Gemengde gevulde paaseitjes (wit, melk en puur), gehalveerd


Tags

Paastaart
Paastaart

/

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de biscuits fijn in een Keukenmachine en giet de gesmolten boter erbij tot alles goed is vermengd.
Bekleed de springvorm met vershoudfolie en druk het biscuitmengsel goed aan op de bodem.
Laat opstijven in de koelkast.
Week de gelatine circa 5 minuten in koud water.
Verwarm het citroensap en roer de uitgeknepen gelatine erdoor tot deze is opgelost. Laat niet koken.
Klop de mascarpone met de yoghurt en honing door elkaar en klop het gelatinemengsel er goed en gelijkmatig doorheen.
Giet dit in de springvorm en schud even zodat grote luchtbellen verdwijnen.
Laat de taart afgedekt in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.
Neem de taart uit de vorm en decoreer met paaseitjes.

Tags

Bron

Emte



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top