Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Shoarma
  6. ***BOERENKOOLSTAMPPOT MET SHOARMA EN ZURE UITJES*U**

***BOERENKOOLSTAMPPOT MET SHOARMA EN ZURE UITJES*U**

Door: harry_bijl

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2019

Ingrediënten 4 personen


+RUIME PAN+


Verder heb je nodig


=1,5 kg. kruimig kokende Aardappelen, geschild
en in stukken.
= Zout = 4 eetl. Bakken & Braden (vloeibaar)
=2 Zakklen panklare Boerenkool (a 400 gram)
=400 gram Shoarmavlees.
=1 klein potje Zilveruitjes a 330 gram.


Hoofdgerecht Vlees.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Kook de aardappelen in water met zout gaar.
Verhit 1 eetl. van het bakvet en roerbak de boeren-
kool in een ruime pan 5 minuten. Voeg 1 dl water en
zout naar smaak toe en stoof de boerrenkool in circa
10 minuten net gaar.
2.Bak het vlees in de rest van het bakvet bruin en gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
3.Schep de boerenkool met een schuimspaan uit de pan
en stamp de groente door de aardappelen
Voeg zoveel van het kookwater toe zodat een smeuige
stamppot ontstaat.
4.Schep het vlees erdoor en warm de stamppot nog even
door.
Serveer met zilveruitjes !

Tags

Serveertip

DRANKTIP::: Melk of
Hardy's Varietal Range,Merlot rood,(Australie)

Bron

C.1000.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top