Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Miso noodles

Miso noodles

Door: Sabine_Gaastra

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-03-2019

Ingrediënten 4 personen


300 g udonnoodles
1 el zonnebloemolie
2 knoflooktenen, fijn gesneden
3 cm gember, geraspt
1 puntpaprika, in repen
2 el misopasta
200 g shiitake, in schijfjes gesneden
1 el sojasaus
2 bosuitjes, in ringen gesneden
4 zacht gekookte eitjes


Verder heb je nodig


Wokpan

Miso noodles
Miso noodles

=12pxMiso is een Japanse smaakmaker. De pasta=12px is gemaakt van gefermenteerd soja, zout en vaak ook granen. De miso geeft de noodles een fanstische smaak! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de udonnoodles zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Bak de gember en de knoflook in een Wokpan in de zonnebloemolie. Voeg vervolgens de misopasta, paprika en shiitake toe.
3. Wok op hoog vuur. Als de paprika zacht begint te worden voeg je de udonnoodles en sojasaus toe.
4. Wok nog 2 a 3 minuten en serveer met verse bosui en een zacht gekookt ei.

Tags, , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top