1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Zalm
  6. Miso zalm

Miso zalm

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-03-2019

Ingrediënten 2 personen


2 zalmmootjes
1 knoflookteen, fijn gesneden
2 cm gember, geraspt
1 el misopasta
1 tl sesamzaadolie
1 el sesamzaadjes
1 limoen, in partjes


Miso zalm
Miso zalm

Gabakken zalm is op zich al ontzettend lekker maar de miso maakt de zalm net even specialer. Miso is een Japanse smaakmaker. De frisse salade met Misodressing

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de knoflook fijn en rasp de gember.
2. Doe de zalmmoten in een kom en marineer deze met de knoflook, gember, misopasta en sesamzaadolie. Dek de kom af en zet voor 30 minuten in de koelkast.
3. Haal de kom uit de koelkast. Verhit een Koekenpan op middelhoogvuur.
4. Bak de zalmmoten ongeveer 3-4 minuten per kant.
5. Garneer met de sesamzaadjes en serveer met de limoenpartjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top