1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. HOLLANDSE ROERBAKSCHOTEL***

HOLLANDSE ROERBAKSCHOTEL***

Door: harry_bijl

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2019

Ingrediënten 4 personen


=600 gram aardappelen
=2 Preien. = 500 gram groene Kool.
=1 Rookworst van 250 gram.
=4 Eetl.Blue Band vloeibaar. (50 gram)
=75 gram Spekreepjes
=2 tl.Tijm. = 2 tl. Mosterd.
=1 dl. Bouillon.(van bouillonpoeder)


Verder heb je nodig


++WOK of HAPJESPAN++


Deze roerbakschotel staat binnen
20 minuten op tafel als u uitgaat van
een zakje minikrieltjes (450  gram).
250 gram panklare prei en 500 gram
panklare groene kool. Dit scheelt heel wat
snijwerk. In plaats van groene kool kunt u ook
spitskool of witte kool nemen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Schil de aardappelen,was ze en snijd in blokjes van
circa 1 cm. Maak 2 preien schoon en snijd ze in dunne
ringen. Maak 500 gram groene kool schoon en snijd deze
in dunne reepjes. Snijd 1 rookworst in plakjes.
2.Verhit 4 eetl.vloeibaar blue band = 50 gram in een wok of
hapjespan en bak de spekreepjes in circa 2 minuten
knapperig bruin. Schep het spek op een bordje.
3.Roer de tijm en mosterd door het bakvet en roerbak de
aardappelblokjes in circa 5 minuten bruin. Roerbak de prei
en kool 2 minuten mee. Voeg de plakjes worst en 1 dl.bouil-
lon 9van de bouillonpoeder) toe en laat het gerecht in nog
5 minuten gaar worden, Schep de spekjes erdoor en voeg
zout en peper naar smaak toe.

Tags

Bron

Blue Band**



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top