Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Boursin flapjes en..... FLAPPEN..

Boursin flapjes en..... FLAPPEN..

Door: Keukensloofje47

  • Frans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-03-2019

Ingrediënten 4 personen


100 gr champignons in kleine stukjes
1 plak gekookte ham in kleine stukjes
1/2 pakje Boursin knoflook en fijne kruiden
100 ml light slagroom
bladerdeeg plakjes ontdooid
1 eidooier


Verder heb je nodig


Snijplank en mes, pannetje, bakpapier

Boursin flapjes en..... FLAPPEN..
Boursin flapjes en..... FLAPPEN..

Ik maakte de flapjes én de FLAPPEN allebei een lange tijd geleden voor gasten . Ze zijn niet moeilijk om te maken en kunnen tot aan het afbakken worden voorbereid.( wel tegen uitdrogen goed afdekken) Dan slechts alleen nog even met ei bestrijken de oven in en warm smullem maar.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze aperitiefhapje

Stoof de champignons in een beetje roomboter. Voeg de stukjes ham, de Boursin en de room erbij en laat smelten. Laat het mengsel even doorkoken en bindt het eventueel tot een smeuïge massa. Laat even afkoelen.

Snij uit het bladerdeeg vierkantjes.( 4 uit één plakje) Leg er een lepeltje van het mengsel op en vouw het flapje dicht bestrijk het met eigeel.
Bak de flapjes in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 15 min af.

BOURSINFLAPPEN als voorgerecht
( 12 stuks)Boursin Knoflook en Fijne kruiden
100 gram achterham
125 gram champignons
6 plakjes bladerdeeg ontdooid
1/2 paprika
1 teen knoflook
1 theelepel peterselie gesnipperde bladpeterselie
peper en zout naar smaak
1 losgeklopt ei
geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de steeltjes van de champignons en de achterham in blokjes. Hak de champignons, de achterham en de paprika fijn in een Keukenmachine.
Doe het mengsel in een kom en voeg de geperste knoflook, peterselie, peper en zout en Boursin Cuisine Knoflook en fijne Kruiden toe.
Meng alles goed door elkaar. Snijd de plakjes bladerdeeg in de lengte doormidden. Leg op ieder plakje een lepel van het mengsel en vouw de plakjes dubbel.
Druk de randen van de flapjes stevig aan en bestrijk ze met het losgeklopt ei. Strooi er wat kaas op. Leg de flapjes op een bakplaat voorzien van bakpapier. Schuif ze in de oven en 20 minuten laten bakken tot de flapjes goudbruin zijn, even af laten koelen en smullen maar!
Serveer er 3 per persoon op een leuke manier gerangschikt met wat rucola blaadjes ter garnering.

Tags,

Bron

Winnend hapje uit de Tip Culinair 2008 De Flappen als voorgerecht is zelf bedacht. Eigen tekst en foto



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top