Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Lauw­war­me pos­te­lein­sa­la­de

Lauw­war­me pos­te­lein­sa­la­de

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-03-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg krieltjes
1 rode ui
4 el olijfolie frisse citroen (AH Excellent)
400 g artisjokharten in blik
135 g gerookte kipfilet
100 g postelein
2 avocado's


Lauw­war­me pos­te­lein­sa­la­de
Lauw­war­me pos­te­lein­sa­la­de

Postelein is super lekker en zeer gezond ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Halveer de grotere exemplaren van de krieltjes en kook ze in een ruime pan water met zout in 15 min. gaar.
-Snijd ondertussen de ui fijn en meng met de olie tot een dressing.
-Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in parten.
-Snijd de kipfilet in plakjes en snijd de postelein grof.
-Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes.

-Giet de krieltjes af en meng met de artisjok, kip, postelein en de helft van de uidressing.
-Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over een platte schaal.
-Verdeel de avocado en de rest van de dressing erover en serveer.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top