Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Posteleinsoep

Posteleinsoep

Door: marcdepester

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2019

Ingrediënten 4 personen


600 g postelein
5 dl kippenbouillon
1 dl room


Posteleinsoep
Posteleinsoep

Makkelijk en super gezonde soep !  Postelein is een prima bron van vezels, zeer laag in calorieën, en een goede bron van vitamines en mineralen. Zo bevat het hoge gehaltes van onder meer vitamine C en E, en is het rijk aan magnesium, ijzer en kalium. Daarnaast bevat postelein veel antioxidanten, en is het een bron van omega-3 onverzadigde vetzuren. Het bevat meer omega-3 dan welke bladgroente dan ook, en zelfs meer dan een heel aantal minder vette vissoorten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maak de postelein schoon en laat uitlekken.
-Hak in de Blender tot een fijne puree.
-Meng met de hete bouillon en voeg de room toe.
-Roer om en kruid met peper en zout.
-Versier met blaadjes postelein.

Dien de hete soep op met getoast volkorenbrood.

Postelein kan in menig recept spinazie vervangen en wordt dan op dezelfde manier klaargemaakt.

Tags

Serveertip

Postelein kan in menig recept spinazie vervangen en wordt dan op dezelfde manier klaargemaakt.

Bron

Knack



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top