1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Spruitjes
  5. Ovenschotel met spruitjes en ketchup

Ovenschotel met spruitjes en ketchup

Door: marcdepester

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2019

Ingrediënten 2 personen


Een halve butternut- of kastanjepompoen (ongeschild), schoongeschrobd en in hapklare stukken
400 g diepvriesspruitjes, gespoeld onder warm water en gehalveerd
1 grote, rode ui, in maantjes
1 el olijfolie
1 1/2 tl gedroogde oregano
een snufje gedroogde chilivlokken
1 1/2 tl kurkuma
3 tomaten, in hapklare stukken
1 blik rode kidneybonen (uitgelekt 250 g)
50 g ketchup
versgemalen zwarte peper en grof zeezout, naar smaak
eventueel wat bladpeterselie, voor de afwerking


Ovenschotel met spruitjes en ketchup
Ovenschotel met spruitjes en ketchup

Heerlijke combinatie ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Doe de pompoen, de gehalveerde diepvriesspruitjes en de rode ui in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Schep alles goed om.
-Voeg de gedroogde kruiden en specerijen toe, ook de versgemalen peper en het zeezout, en schep opnieuw goed om.
-Zet dit 30 minuten in de oven. Roer na 15 minuten de groenten nog eens flink door elkaar.
-Schep tomaten, kidneybonen en ketchup door de groenten en plaats nog 10 minuten in de oven.
-Werk eventueel af met wat blaadjes peterselie.

Tags

Bron

Knack



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top