Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Spruitenpuree met gepocheerd ei en speksaus met linzen

Spruitenpuree met gepocheerd ei en speksaus met linzen

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2019

Ingrediënten 4 personen


2 grof gesneden uien
boter
1 kg spruiten
peper en zout
5 sneden gerookt spek
2 el rode wijnazijn
1 el sojasaus
2 dl olijfolie
2 el gekookte groene linzen
4 eieren
azijn
2 dikke sneden wit brood


Spruitenpuree met gepocheerd ei en speksaus met linzen
Spruitenpuree met gepocheerd ei en speksaus met linzen

Een super lekker gerecht dat makkelijk te bereiden is .

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Stoof de uien glazig in ruime boter.
-Voeg de spruiten toe en stoof op zacht vuur gaar.
-Pureer en kruid met peper en zout.
-Snij het spek in fijne repen en bak krokant in boter en blus met rode wijnazijn en sojasaus en voeg olijfolie toe. -Roer de linzen eronder en kruid met peper en zout.

-Pocheer de eieren in lichtgezouten kokend water met een scheut azijn.
-Snij het brood in dikke repen en bak ze krokant in boter.
-Verdeel de spruitenpuree op de borden, leg de gepocheerde eieren erop en lepel de spekvinaigrette rondom.
-Leg de soldaten (dikke repen toast) erbij.

Tags

Bron

Knack



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top