Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Spruitjes
  5. Spruitjes met tarama

Spruitjes met tarama

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-03-2019

Ingrediënten 4 personen


30 spruitjes
1 kleine sjalot
1 kleine teen knoflook
100 g gerookte kabeljauwkuit
50 g witbrood zonder korst
sap van 1 citroen

2 el zure room

0,7 dl koolzaadolie


Spruitjes met tarama
Spruitjes met tarama

Bijzonder lekker borrelhapje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Blancheer de spruitjes 12 minuten in kokend gezouten water. Verfris in ijswater en snij een plakje van de onderkant, zodat de spruitjes rechtop blijven staan. Halveer de spruitjes horizontaal.

-Pel en snipper de sjalot. Stoof de gesnipperde sjalot 3 minuten in de microgolfoven. Pel en pers de knoflook.

-Verwijder het vliesje rond de kabeljauwkuit. Hou de helft van de kuit apart en mix de andere helft fijn met het witbrood, de geperste knoflook, de gestoofde sjalot, het citroensap en de zure room. Werk de tarama af met een straaltje koolzaadolie en leng indien nodig aan met een scheutje melk. Kruid met peper en zout. Spatel de rest van de kabeljauwkuit door de tarama, schep in een spuitzak en zet 2 uur koel weg.

-Spuit de tarama op de helft van de spruitjes en dek af met de andere helft. Schik de gevulde spruitjes op een schotel en serveer.

Tags

Bron

Knack



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top