Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Broodje beenham

Broodje beenham

Door: ikkes

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2019

Ingrediënten 4 personen


600 gram beenham
1 scheutje zonnebloemolie
4 stuks ciabatta brood (4 to
2 eetl. grove mosterd
2 eetl. honing
1 deciliter runderbouillon
8 takjes verse tijm
2 stuks tomaten
0.5 stuks kropsla
1 snufje zout
1 snufje peper, versgemalen


Verder heb je nodig


Oven

Tags

Broodje beenham
Broodje beenham

/

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C.
Kruid de beenham met zout en peper en bak deze rondom mooi aan in een scheutje zonnebloemolie in een Braadpan.
Plaats in de oven en laat nog 20 minuten braden in de voorverwarmde oven.
Rits ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en doe deze met de bouillon, de honing en de mosterd in een steelpan en laat lichtjes inkoken.
Kruid eventueel met een snufje zout en versgemalen peper.
Snijd de tomaten in plakken en pluk de blaadjes van de kropsla grof.
Neem de beenham uit de oven en snijd in zo dun mogelijke plakken, deze hoeft nog helemaal niet volledig gaar te zijn.
Leg de plakken beenham in de saus en warm even goed door, zodat het goed doordrenkt is met de saus en het vlees gaar wordt.
Snijd de broodjes in de lengte open en beleg met de kropsla en de plakjes tomaat.
Verdeel er de beenham met lekker wat saus over, bestrooi met tuinkers en leg er het broodkapje op.

Tags

Bron

Emte



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top