Breekbrood met grove pesto

  • Nederlands, Brood
  • > 120 min.
  • Breekbrood met grove pesto

    Breekbrood met grove pesto

    Breekbrood met grove pesto

/

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram tarwebloem + extra om te bestuiven
6 gram droge gist
10 gram suiker
30 gram boter, zacht
325 ml volle melk, lauwwarme
1 stuks eidooier, losgeklopt
6 stuks zongedroogde tomaatjes
8 stuks zwarte olijven
4 eetl. eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
1 handje verse tijmblaadjes
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor het brood (behalve de eidooier) met een snuf zout in een grote kom en kneed in circa 10 minuten tot een glad en soepel deeg.
Vorm een bal van het deeg en leg deze in de kom.
Dek de kom af en laat circa 1 uur rijzen, totdat het deeg in volume is verdubbeld.
Mix intussen de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine tot een grove pesto.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol beide stukken uit op een met bloem bestoven werkblad.
Bestrijk het deeg aan de bovenkant met de pesto.
Rol het deeg op en snijd in gelijke plakken.
Leg de rolletjes op de bakplaat losjes tegen elkaar aan, dek af met een theedoek en laat nog 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Bestrijk de broodjes met de losgeklopte eidooier en bak ze in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin

Bron

Emte

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ikkes avatar
ikkes

Doorsturen

Home Recepten