1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Frittata
  5. Slagersachterham frittata met broodchips

Slagersachterham frittata met broodchips

Door: ikkes

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2019

Ingrediënten 4 personen


4 plakken slagersachterham
100 gram aardappelpartjes met schil
4 eetl. olijfolie
20 gram boter
8 stuks eieren
4 sneetjes wit brood
160 gram asperges (pot of blik)
10 gram bieslook, fijngesneden
1 snufje peper
1 snufje zout


Tags

Slagersachterham frittata met broodchips
Slagersachterham frittata met broodchips

/

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de krielaardappeltjes met schil beetgaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
Snijd de plakken ham in vieren.
Strooi de bieslook over de sneetjes brood en besprenkel met de olijfolie.
Klop de eieren los met peper en zout.
Verhit de boter in een pan en doe de geklopte eieren erbij.
Leg hierop de uitgelekte asperges, de aardappel en hierna de ham.
et de pan 10 à 15 minuten in de hete oven.
Rooster in de oven ook het brood goudbruin.
Haal de pan uit de oven, snijd de frittata in vieren en serveer het op voorverwarmde borden.
Garneer met de broodchips.

Tags

Serveertip

Tip:
De frittata kan ook op matig vuur onder een deksel gegaard worden.
Het brood kan ook worden geroosterd in een droge koekenpan.

Bron

Emte



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top