Courgette met notenrijst

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2019

De combinatie van een uitgeholde courgette, gehakt en rijst is een klassieker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Lssie notenrijst, 2 courgettes, 1 gesnipperde ui, 1 zeer fijngesneden teentje knoflook, 2 el olijfolie, 300 gr rundergehakt, zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan, spatel, lepel, messen, ovenschaal

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de courgettes in de lengte en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

Verhit de olijfolie en fruit hierin ui en knoflook ca. 2 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg het courgettevruchtvlees toe en bak dit ca. 2 min. mee. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg de rijst toe en meng het goed door elkaar.

Vul de courgettehelften (hoog op) met het gehaktmengsel. Plaats de courgettehelften in een ingevette Ovenschaal en laat het in ca. 20 minuten in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar worden (ca. 180°).

Variatietips:
Voeg wat tomatenpuree toe bij het bakken van het gehakt. Geef het gerecht een extra tintje door bepaalde kruiden toe te voegen: oregano en basilicum voor een Italiaanse twist of maak het wat meer middenoosters met wat komijn en koriander.
Je kunt de gevulde courgettes ook bestrooien met wat kaas als gratin, of aan het eind er wat Parmezaanse kaas over raspen.
Varieer naar hartelust om er echt je eigen draai aan te geven!

Bron

Ooit ergens gelezen

Serveertip

Heerlijk met een frisse tomatensalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten