1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. Groene en witte asperges met citroenboter en gerookte zalm

Groene en witte asperges met citroenboter en gerookte zalm

Door: ikkes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2019

Ingrediënten 4 personen


1.5 kilo asperges, groen en wit
1 kilo nieuwe krieltjes
1 stuks citroen
6 stuks bosuitjes
50 gram boter
250 gram gerookte zalm


Tags

Groene en witte asperges met citroenboter en gerookte zalm
Groene en witte asperges met citroenboter en gerookte zalm

/

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de witte asperges en snijd het harde stukje aan de onderkant eraf.
Kook de asperges in ruim kokend water in een hapjespan in 15-30 minuten gaar.
Snijd van de groene asperges het harde stukje aan de onderkant af en kook ze 8 minuten.
Giet af en laat uitlekken.
Schrob ondertussen de krieltjes onder koud stromend water goed schoon en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Snijd de bosuitjes in stukjes.
Verwarm in een hapjespan 40 g boter met de citroenrasp en naar smaak wat peper, zout en citroensap.
Leg de asperges in de boter en houd ze warm.
Meng de warme krieltjes met de bosuitjes en de rest van de boter.
Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Verdeel de asperges met citroenboter over 4 borden, leg de plakjes zalm ernaast en schep de krieltjes erbij.

Tags

Bron

Emte



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top