1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pittige runderballetjes met noedels

Pittige runderballetjes met noedels

Door: marcdepester

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2019

Ingrediënten 4 personen


600 g rundergehakt
30 g broodkruim of paneermeel
2 cm verse gember, fijngehakt
1 à 2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 jongelente-uitjes, versneden
10 takjes koriander
1 el sesamolie
1 ei
peper, zout
4 el plantaardige olie
1 lente-ui
5 takjes versemunt
50 g rodebietblaadjes
250 g noedels

Voor de saus:
100 ml sojasaus
150 ml mirin
2 tl sesamolie
40 g vloeibare honing


Pittige runderballetjes met noedels
Pittige runderballetjes met noedels

Makkelijk en super lekker 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor tot 200°C.
-Meng het gehakt met het broodkruim of paneermeel, gember, look, lente-ui, gesnipperde korianderblaadjes, sesamolie en het ei. Kruid met peper uit de molen en een snuif zout. Kneed goed door elkaar.
-Draai kleine balletjes van ca. 3 cm.
-Giet de plantaardige olie in een diepe ovenschotel, schik hierin de balletjes en zet in de hete oven. Bak 20 min., draai de balletjes geregeld om.
-Meng alle ingrediënten voor de saus.
-Kook de noedels gaar in lichtgezouten water.

Serveer de balletjes met de noedels. Werk af met gesnipperde lente-ui, verse munt en enkele rodebietblaadjes.

Tags

Bron

Knack



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top