1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Velouté van spruiten met parmezaankrokantjes

Velouté van spruiten met parmezaankrokantjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2019

Ingrediënten 4 personen


500 g spruitjes,
100 g bloemige aardappelen,
1 stengel selderij,
1 sjalot,
1 teen knoflook,
2 el boter,
80 cl groentebouillon,
10 cl room,
80 g versgeraspte parmezaan,
2 el amandelschilfers,
1 scheut citroensap,
1 snuifje versgeraspte nootmuskaat


Velouté van spruiten met parmezaankrokantjes
Velouté van spruiten met parmezaankrokantjes

Heerlijke feestelijke soep die makkelijk te bereiden is 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maak de spruitjes schoon en verwijder de donkergroene buitenste blaadjes. Hou deze opzij, halveer de spruitjes.
-Was en schil de aardappelen en de selderij. Snij in blokjes.
-Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
-Verhit de boter in een braadpan en fruit de sjalot en de knoflook glazig.
-Voeg de spruitjes, de aardappelen en de selderij toe.
-Bevochtig met de groentebouillon en de room.
-Laat 20 minuten zachtjes koken; roer af en toe.
-Leg kleine hoopjes geraspte parmezaan in een warme braadpan. Laat smelten en lichtjes goudbruin kleuren. Schep uit de pan en laat afkoelen op bakpapier.
-Rooster de amandelschilfers in een droge braadpan. Haal van het vuur.
-Blancheer de blaadjes van de spruitjes 2 minuten in kokend gezouten water en verfris onder de koude kraan.
-Mix de soep fijn en kruid met het citroensap, de nootmuskaat, peper en zout.
-Schep in kopjes of kommetjes.
-Verdeel er de geblancheerde blaadjes en de geroosterde amandelschilfers over.
-Kruid met een draai van de pepermolen en geef er de parmezaankrokantjes bij.

Tags

Bron

Knack



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top