Soep met pompoen, palmkool, kikkererwten en gerookte makreel met pesto van palmkool

  • Belgisch, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2019
  • Soep met pompoen, palmkool, kikkererwten en gerookte makreel met pesto van palmkool

    Soep met pompoen, palmkool, kikkererwten en gerookte makreel met pesto van palmkool

    Soep met pompoen, palmkool, kikkererwten en gerookte makreel met pesto van palmkool

Bijzonder gezonde en lekkere maaltijdsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 prei
1 ui
1 blad palmkool
2 el olijfolie
1/2 kleine pompoen
100 g gedroogde splitkikkererwten (of 100 g voorgekookte kikkererwten uit blik of bokaal)
peper en zout
2 el biogroentebouillon of 1 blokje groentebouillon
2 gerookte makreelhaasjes of -filets

Voor de pesto van palmkool:

4 palmkoolbladeren
1 teentje look
1/4 tl grof zeezout
3 el gemalen parmezaan
2 el getoaste amandelschilfers
zeste van 1/2 citroen
4 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 673,33 kcal
Koolhydraten 11,57 g
Eiwitten 36,10 g
Vetten 51,96 g

Bereidingswijze

-Snij prei, ui en 1 palmkoolblad fijn, stoof kort aan in de olijfolie.
-Schil de pompoen, snij in blokjes. Voeg toe, samen met de kikkererwten.
- Overgiet met 2 l water, breng op smaak met peper, zout en de bouillon.
-Laat 45 min. zacht garen, mix. Werk af met stukjes gerookte makreel.

-Mix voor de pesto de fijngesneden palmkoolbladen met de rest van de ingrediënten. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe voor een smeuïge structuur. De pesto is lekker met een boterham bij de soep.

Bron

knack

Serveertip

Tip: De kikkererwten zorgen voor een mooie romige binding in de soep. Amandelschilfers toast je een paar minuten zonder vetstof in een koekenpan.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten