Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Pesto
  5. Soep met pompoen, palmkool, kikkererwten en gerookte makreel met pesto van palmkool

Soep met pompoen, palmkool, kikkererwten en gerookte makreel met pesto van palmkool

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2019

Ingrediënten 4 personen


1 prei
1 ui
1 blad palmkool
2 el olijfolie
1/2 kleine pompoen
100 g gedroogde splitkikkererwten (of 100 g voorgekookte kikkererwten uit blik of bokaal)
peper en zout
2 el biogroentebouillon of 1 blokje groentebouillon
2 gerookte makreelhaasjes of -filets

Voor de pesto van palmkool:

4 palmkoolbladeren
1 teentje look
1/4 tl grof zeezout
3 el gemalen parmezaan
2 el getoaste amandelschilfers
zeste van 1/2 citroen
4 el olijfolie


Soep met pompoen, palmkool, kikkererwten en gerookte makreel met pesto van palmkool
Soep met pompoen, palmkool, kikkererwten en gerookte makreel met pesto van palmkool

Bijzonder gezonde en lekkere maaltijdsoep

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij prei, ui en 1 palmkoolblad fijn, stoof kort aan in de olijfolie.
-Schil de pompoen, snij in blokjes. Voeg toe, samen met de kikkererwten.
- Overgiet met 2 l water, breng op smaak met peper, zout en de bouillon.
-Laat 45 min. zacht garen, mix. Werk af met stukjes gerookte makreel.

-Mix voor de pesto de fijngesneden palmkoolbladen met de rest van de ingrediënten. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe voor een smeuïge structuur. De pesto is lekker met een boterham bij de soep.

Tags

Serveertip

Tip: De kikkererwten zorgen voor een mooie romige binding in de soep. Amandelschilfers toast je een paar minuten zonder vetstof in een Koekenpan.

Bron

Knack



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top