1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Spruitjes
  6. Spruitjes met bruine boter en zwarte knoflook

Spruitjes met bruine boter en zwarte knoflook

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2019

Ingrediënten 4 personen


450 g spruitjes, schoongemaakt en over de lengte gehalveerd
1 eetl. olijfolie
3/4 theel. karwijzaad
20 g zwarte-knoflooktenen (ca. 12), grofgehakt
2 eetl. tijmblaadjes
30 g boter
30 g pompoenpitten,geroosterd
11/2 theel. citroensap
1 eetl. tahin
Zout


Spruitjes met bruine boter en zwarte knoflook
Spruitjes met bruine boter en zwarte knoflook

Zwarte knoflook heeft een zeer geconcentreerde smaak: de smaak van drop in combinatie met balsamico plus de essentie van knoflook. Het is een snelle manier om een gerecht een enorme hoeveelheid smaak geven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit de oven tot 220 °C.
2. Meng de spruitjes met de olie en 1/4 theelepel zout en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en nog beetgaar zijn.
3. Kneus intussen het karwijzaad heel licht in een vijzel met een stamper. Voeg de zwarte knoflook en de tijm toe en wrijf alles tot een grove puree.
4. Doe de boter in een grote sauteerpan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Laat de boter smelten en donkerbruin worden. Voeg de knoflookpuree, spruitjes, pompoenpitten en ¹/8 theelepel zout toe. Roer 30 seconden en haal de pan van het vuur. Roer het citroensap door de spruitjes en serveer ze in een schaal of op de borden. Sprenkel de tahin erover en serveer meteen.

Bron

Knack - chef =Yotam Ottolenghi.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top