Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Schnitzel
  5. Schnitzel sandwiches

Schnitzel sandwiches

Door: ikkes

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-03-2019

Ingrediënten 4 personen


2 stuks varkensschnitzels
1 scheutje scheutje zonnebloemolie
4 stuks minibroodjes
0.5 stuks rode ui
1 stuks tomaat
2 stuks augurken
2 eetl. Griekse yoghurt
1 eetl. grove mosterd
4 takjes verse peterselie, fijngesneden
2 eetl. kaas, geraspte


Tags

Schnitzel sandwiches
Schnitzel sandwiches

/

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C en bak de minibroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Steek met behulp van een steker de schnitzels uit in de vorm van bijvoorbeeld een kerstster of een kerstboom.
De afsnijdsels die je overhoudt, kun je altijd fijnsnijden en later opbakken in een andere bereiding.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een anti-kleefpan en bak de schnitzels om en om mooi goudbruin.
Neem uit de pan en laat uitlekken.
Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen.
Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de augurk in even grote blokjes.
Leg de gebakken schnitzels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de gesneden tomaat, de augurk, de rode ui en de geraspte kaas.
Laat 5 minuten gratineren in de voorverwarmde oven.
Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de peterselie en de grove mosterd en kruid eventueel met zout en peper.
Snijd de gebakken broodjes doormidden, lepel er wat mosterdsaus op en leg er de gegratineerde schnitzel op.
Druppel er eventueel nog wat saus op en dek af met het broodkapje.

Tags

Bron

Emte



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top