1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Biefstuk
  6. Gegrilde biefstuk met lauwwarme sperziebonensalade

Gegrilde biefstuk met lauwwarme sperziebonensalade

Door: ikkes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2019

Ingrediënten 4 personen


4 stuks plat geslagen biefstukken
3 eetl. olijfolie
500 gram ovenfriet
500 gram panklare sperziebonen
2 stuks fijngehakte ansjovisfilets uit blik
0.5 stuks citroen, uitgeperst
1 zak rucola
2 eetl. kappertjes


Tags

Gegrilde biefstuk met lauwwarme sperziebonensalade
Gegrilde biefstuk met lauwwarme sperziebonensalade

/

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Bestrijk de biefstukken rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Verdeel de frietjes over de bakplaat en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven goudbruin.
Kook intussen de sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar.
Meng de ansjovis met de rest van de olijfolie en het citroensap.
Schep de rucola, sperziebonen en kappertjes erdoor en breng op smaak met peper.
Verhit een grillpan op middelhoge stand en gril de biefstukken aan beide kanten 2 minuten.
Neem de biefstukken uit de pan en houd even warm onder een stuk aluminiumfolie.
Neem de frietjes uit de oven en serveer met de biefstuk en salade.

Tags

Serveertip

Tip:
Lekker met aioli of knoflooksaus

Bron

Emte



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top