1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. KGB (KipGeitenkaasBroccoli)

KGB (KipGeitenkaasBroccoli)

Door: pippismulkous

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-03-2019

Ingrediënten 1 personen


100 gr Pasta naar keuze
100 gr Kipfilet in kleine stukjes
100 gr Broccoli in kleine roosjes
50 gr Geitenkaas
1 tn Knoflook (kleintje)
1 st Rode Peper van 1 cm in kleine stukjes
Olijfolie
scheutje melk
Zout


Verder heb je nodig


Koekenpan
Kookpan

Kip Geitenkaas Broccoli Pasta

Kip Geitenkaas Broccoli Pasta

Kip Geitenkaas Broccoli Pasta
KGB (KipGeitenkaasBroccoli)
KGB (KipGeitenkaasBroccoli)

Goed om te weten over mij
Punt 1: ik ben alleen ...dus zijn de porties te koop in de winkel ALTIJD te groot
Punt 2: klein budget ...dus weggooien is geen optie
Punt 3: klein maagje ...dus kleine porties
Broccoli is toch wel één van mijn favorieten en dus regelmatig op mijn bord te vinden en het restantje ligt dan eenzaam in de groentenla...
Zo ook geitenkaas voor in de salade, ik gebruik 2 'plakjes' per keer maar om nou 3x per week een salade te eten vind ik wat overdreven
Kipfilet...één van de goedkopere vleessoorten maar ook altijd te groot dus...na het afwegen van de filetjes hou ik altijd kleinere stukjes over die ik dan op een later tijdstip gebruik voor in de soep of in de nasi...
Dus op zoek naar een recept waar ik mijn leftovers in kan gebruiken en dat werd dus dit.
Met wat aanpassingen bij de gevonden recepten is dit de mijne geworden...niet spannend maar ik noteer het recept voor mijzelf zodat ik het niet kan vergeten. 
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het teentje knoflook en het stukje rode peper in klein stukjes.

Laat in 1 pan water aan de kook komen.
De broccoliroosjes max 1 minuut in het kokende water en dan eruit en even apart zetten, in dezelfde pan kun je nu de pasta koken. (1 minuut korter dan op het voorschrift)
In de koekenpan de kip bakken in de olijfolie als deze begint te kleuren mag de knoflook en rode peper en broccoli erbij, nog een minuut of 2 op laag vuur bakken en dan een scheut melk erbij en de geitenkaas.
De pasta afgieten en in de koekenpan mengen met de mix.... nog een minuutje doorroeren tot alles goed vermengd is.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Evt. nog wat parmezaanse kaas erover



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pippismulkous
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top