Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Gehaktburger Speciaal van mijn Franse vriendin

Gehaktburger Speciaal van mijn Franse vriendin

Door: Keukensloofje47

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2019

Ingrediënten 4 personen


500 gr gehakt naar keuze
2 eetlepels honing
2 eetlepels ketchup
2 koffielepels sojasaus
2 eetlepels mosterd
6 augurken in kleine blokjes
100 gr Philadelphia naturel
2 wortelen geraspt
1 rode ui in dunne plakjes
6 radijsjes in dunne plakjes
1 halve komkommer in dunne plakjes
4 broodjes met maanzaad of andere broodjes naar smaak.
peper en zout
boter of margarine


Verder heb je nodig


Pan, mes en snijplank

Gehaktburger Speciaal van mijn Franse vriendin
Gehaktburger Speciaal van mijn Franse vriendin

Dit broodje aten we bij onze Franse vriendin toen we bij haar logeerden. We aten het als lunch en dat was best voldoende zeker met het voortreffelijk glaasje witte wijn. Met soep vooraf kan dit broodje ook voldoende zijn als hoofdgerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de honing, de ketchup, de sojasaus en de mosterd. Kruid af met een snufje peper en zout.
Verdeel dit gehaktmengsel in 4 gelijke delen en vorm er mooie burgers van.

Meng de augurkblokjes door de Philadelphia naturel


Doe boter in een pan en bak de burgers op een zacht vuurtje tot ze gaar en lichtjes gekarameliseerd zijn. Ze zijn klaar als er zich een licht kleverig laagje aan de buitenkant heeft gevormd.

Snijd de broodjes overlangs door.

Smeer op de onderste helft het kaasmengsel. Leg hierop de komkommer, de radijsjes en de hamburger. Werk af met de geraspte worteltjes en de uiringen. Zet de bovenste helft van het broodje erop en serveer meteen.

Tags, , , ,

Serveertip

Je kunt er zoals op de foto te zien is een deel van de groente ook ernaast serveren.

Bron

Franse vriendin



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top