Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gehakt
  6. Ovenschotel groene kool met kerrie gehakt aardappelpuree en kaas

Ovenschotel groene kool met kerrie gehakt aardappelpuree en kaas

Door: pwiggers

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2019

Ingrediënten 2 personen


6 middelgrote aardappelen
20 gram (room)boter
1 dl warme melk
Peper, zout, nootmuskaat

1 eetlepel zonnebloemolie
350 gram rundergehakt
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
500 gram groene kool

75 gram geraspte belegen kaas


Verder heb je nodig


Wok of koekenpan
ovenschaal

Ovenschotel groene kool met kerrie gehakt aardappelpuree en kaas
Ovenschotel groene kool met kerrie gehakt aardappelpuree en kaas
Ovenschotel groene kool met kerrie gehakt aardappelpuree en kaas
Ovenschotel groene kool met kerrie gehakt aardappelpuree en kaas
Ovenschotel groene kool met kerrie gehakt aardappelpuree en kaas
Ovenschotel groene kool met kerrie gehakt aardappelpuree en kaas

Het gehakt en de groene kool ( =savooiekool ) worden kort gewokt en gaan dan in een Ovenschaal overdekt met aardapelpuree en kaas in de oven.
In plaats van groene kool kun je voor dit gerecht ook spitskool of Chinese kool gebruiken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Giet de aardappelen af en laat ze nog even op een lage warmtebron goed uitdampen.
Voeg de boter en steeds een beetje van de warme melk bij de aardappelen tot een een lekkere stevige puree hebt.
Maak op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.

Snij de groene kool in repen of koop gesneden groene kool.
Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin het gehakt in beetje grove stukken bruin.
Bak de sjalot- en knoflooksnippers heel even mee.
Kruid het gehakt met peper, zout en kerriepoeder.
Voeg de groene kool toe en bak de kool niet langer dan 5 minuten al omscheppend mee. De kool moet beetgaar blijven.
Maak op smaak met peper en zout.

Doe het kool- gehaktmengsel in de ovenschaal.
Verdeel de aardappelpuree over de groene kool.
Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal plm. 30 tot 40 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de schaal een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Eet smakelijk !





Tags, , , , ,

Serveertip

Ook lekker met spitskool of Chinese kool.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top