Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Bourgondisch rundvlees uit de slowcooker maar ook uit de braadpan

Bourgondisch rundvlees uit de slowcooker maar ook uit de braadpan

Door: pwiggers

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-03-2019

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels olijfolie
150 gram magere spekreepjes of -blokjes
1 kilo rundvlees (sukadelappen en riblappen)
20 gram roomboter
2 rode uien
4 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
2 stevige winterpenen
3 stengels bleekselderij
250 ml droge rode wijn
300 ml runderfond
2 runderbouillontabletten
Peper, zout
1 eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden
150 gram champignons
1 eetlepel honing
Peper, zout


Verder heb je nodig


Slowcooker of braadpan
koekenpan

Lekkere malse rundvleesstoofpot uit de slowcooker
Lekkere malse rundvleesstoofpot uit de slowcooker

Nu het nog zo stormachtig weer is, is een lekkere stoofpot niet te versmaden.
Ook gemakkelijk als je gasten krijgt. Je kunt deze stoofpot ook gewoon in een Braadpan maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het rundvlees in niet te kleine stukken.
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Schil de winterpeen, snij ze in plakjes.
Schil de stengels bleekselderij, snij ze in plakjes.
Maak de champignons schoon en snij ze in stukken.

Zet de Slowcooker klaar, zodat je steeds de ingrediënten die voorgebakken zijn in de slowcooker kunt doen.

Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de spekreepjes bruin. Doe ze in de slowcooker.
Bak in het overgebleven vet het vlees rondom bruin.
Kruid het vlees licht met peper en zout. Doe het vlees bij het spek in de slowcooker.
Doe de (room)boter bij het overgebleven vet in de koekenpan en bak hierin de uien en de knoflook glazig en bak de laurierblaadjes ook even mee.
Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en bak alles plm. 3 tot 4 minuten mee.
Voeg de groenten bij het vlees in de slowcooker .
Zet de koekenpan weer op de warmtebron.
Doe de wijn en de runderfond in dezelfde koekenpan.
Laat dit samen met de Provencaalse kruiden en de runderbouillontabletten aan de kook komen. Laat plm. 2 minuten doorkoken. Roer de honing door de wijn.
Voeg de wijn en de fond bij het vlees in de slowcooker.
Zet de slowcooker op low en laat het vlees in plm. 6 uur zachtjes garen.

Bak plm. 30 minuten voor het einde de champignons in 1 eetlepel olijfolie rondom bruin. Kruid de champignons met peper en zout en voeg ze bij het vlees in de slowcooker.

Proef het gare vlees en maak eventueel op smaak met wat peper en zout.

Wil je het gerecht in een braadpan stoven, dan volg je het recept, maar doe je, wanneer je alles gebakken hebt alles bij elkaar in d stoofpan en laat je het vleesplm. 2 tot 3 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
De champignons voeg je ongeveer 20 minuten voor het einde toe aan het vlees.

Tags, , , , , , , , ,

Serveertip

Lekker met boerenbroo, stokbrood of ciabatta en een salade.
Maar ook met aardappelen of aardappelpuree en groenten lekker.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top