1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gepofte tomaten met proscuitto crudo

Gepofte tomaten met proscuitto crudo

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2019

Ingrediënten 4 personen


4 stuks tomaten
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetl. olijfolie
1 eetl. aceto balsamico
8 plakjes proscuitto crudo (dunne plakjes)
100 gr. rucola
1 snufje peper, versgemalen
1 snufje zout


Verder heb je nodig


Oven
magnetron

Gepofte tomaten met proscuitto crudo
Gepofte tomaten met proscuitto crudo

/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175¬įC.
Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal.
Sprenkel er de olijfolie en de aceto balsamico over en verdeel er de knoflook en de tijm over.
Kruid met versgemalen peper en zout.
Plaats in de voorverwarmde oven en laat zo'n 10-15 minuten poffen.
De tomaten mogen kleuren en garen, maar moeten niet helemaal zacht worden.
Leg ondertussen 4 plakjes van de proscuitto op een velletje bakpapier en laat het op vol vermogen in de magnetron telkens 30 seconden draaien.
Na 2 of 3 keer is de ham nu uitgedroogd tot mooie chips.
Snijd de rest van de proscuitto doormidden.
Leg de tomaten op een schaal en leg er de ‚€úverse‚€Ě proscuitto als een roosje op.
Verdeel er de blaadjes rucola op en leg er de chips van proscuitto op.
Druppel er tenslotte het bakvocht van de tomaten overheen.
Je kunt de tomaten zowel warm als koud bij een picknick serveren.

Bron

Emte



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top