1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gestoomde prei met mosterdvinaigrette en ei

Gestoomde prei met mosterdvinaigrette en ei

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2019

Ingrediënten 4 personen


500 gr. prei, jong
6 stuks eieren, hardgekookt
3 eetl. kappertjes
1 bosje peterselie (platte), gehakt
2 eetl. witte wijnazijn
2 eetl. Dijon mosterd
8 eetl. olijfolie
1 theel. honing


Verder heb je nodig


Oven
stoommandje
magnetron

Gestoomde prei met mosterdvinaigrette en ei
Gestoomde prei met mosterdvinaigrette en ei

/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 graden.
Snijd de worteltjes van de prei en verdeel de prei in lange stukken.
Stoom de stukken 4-5 minuten in een stoommandje boven heet water tot ze zacht zijn.
Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal en houd warm in de oven.
Pel de eieren en verdeel ze in partjes.
Meng de wittewijnazijn, dijonmosterd, olijfolie en honing voor de vinaigrette en verwarm afgedekt 2 minuten in de magnetron op 800 Watt tot lauwwarm.
Bestrooi de prei met de kappertjes en peterselie.
Giet de mosterdvinaigrette erover en garneer met partjes ei.

Serveertip

Tips:
Lekker met geroosterd brood.
Vervang de kappertjes door gehakte olijven.
Neem 1 eetlepel piccalilly in plaats van mosterd.

Bron

Emte



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top