1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelnestjes

Aardappelnestjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kilo vastkokende aardappels, geschild
frituurvet


Verder heb je nodig


Keukenschaaf
2 frituurschepjes of kleine zeefjes
keukenpapier

Aardappelnestjes
Aardappelnestjes
Aardappelnestjes
Aardappelnestjes

/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit het frituurvet tot 180°C.
Schaaf de aardappels in lange plakken van 2-3 mm dik en snijd deze in dunne reepjes.
Vul 1 frituurschepje of zeef met aardappelreepjes en verdeel goed.
Druk de andere schep of zeef erop.
Dompel de gevulde schepjes in het hete frituurvet en blijf 4-5 minuten drukken en vasthouden tot de aardappel goudbruin is.
Wip het nestje uit de schepjes en laat uitlekken op keukenpapier.
Lekker met een vulling van eiersalade, sla met tuinkruiden of stukjes vis

Serveertip

Tips:
Je kunt de nestjes ook maken van plakjes aardappel van circa 2 mm dik die je overlappend tussen de schepjes legt.
Er zijn ook speciale vormpjes te koop waarmee je aardappelnestjes kunt maken.
Ze bestaan uit 2 metalen zeefjes die in elkaar geklemd worden.

Bron

Emte



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top