Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Regionale keuken
  5. Frikandellenvlaai

Frikandellenvlaai

Door: wilmiewillemse

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-03-2019

Ingrediënten 4 personen


- 1 vel taartdeeg (of bladerdeeg) uit het koelvak (eventueel extra deeg om reepjes voor de bovenkant mee te maken)
- 7 frikandellen
- 1 ui
- curry
- beetje boter of olie om de vorm mee in te vetten
- 1 ei


Verder heb je nodig


Quichevorm van 24 cm

Frikandellenvlaai
Frikandellenvlaai
Frikandellenvlaai
Frikandellenvlaai
Frikandellenvlaai

Frikandellenvlaai "speciaal"

Frikandellenvlaai

Geen culinair hoogstandje maar wel leuk en lekker om een keertje te proberen en om eens een keertje iets anders te snacken. Deze frikandellenvlaai (taart) is eigenlijk gewoon een groot broodje frikandel.
Mijn zoon maakte deze met carnaval voor zijn vrienden en ik mocht ook een stukje meepikken

TIP: Je kunt deze vlaai (taart) ook 'speciaal' maken door hem op te leuken met fijngesneden (rauwe) ui, mayonaise en curry.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de vorm in en leg het deeg in de vorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bak eventueel de bodem een minuut of 10 voor in de oven. (Dit voorkomt een natte en kleffe bodem).
- Frituur de frikandellen (niet te lang want ze gaan nog in de oven) en snij ze in stukjes.
- Snij de ui in stukjes.
- Vul de bakvorm met: stukjes frikandel, ui, curry.
- Maak reepjes van het extra deeg en bedek de taart met de reepjes.
- Klop het ei en besmeer hiermee de reepjes en de randen van de taart.
- Bak de vlaai ongeveer 30 minuten in het midden van de oven op 180 graden, tot hij mooi bruin is.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Je kunt er eventueel een lekkere frisse salade bij eten.

Bron

Mijn zoon en die heeft het ergens op Internet gevonden



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top